Zakir TERCAN / HAREKET


Sabret acele etme

Her şeyin düzelebileceğine inan! Her şeyi düzeltebileceğine inan! Bir gün her şeyin biteceğine de inan! Sana inanmayan cahiller sonunda pişman olacaklardır inan! Onun için her daim doğruyu söyle!


En acı olanı kırk kapı gezmiş adamlara ideolojik kaygılarını anlatmak ve onlardan medet ummaktır. Kırk kapı gezen kendine yine kırk kapı bulur. Çünkü bu işin üstadı olmuşlardır.

Sabret acele etme; Dünya tarladır, Ahiret ise ekin yeri. Ne bir mazlumun ahı ne de zalimin zulmü yerde kalır, sadece sabret…

Sabret! Ağlatanlar olur… İncitenler olur… Kıranlar olur… Seni yaşadığına pişman edenler olur… Yüreğini sızlatanlar… Canını yakanlar… Sana bir ömür mutluluk vadedip, ömrünü karartanlar olur…

Bakara süresi 153.Ayet: "Sabret! Gücün yetmez belki! Korkma! Bir dua ile sığın Allah’a; çünkü Allah “Ey iman edenler sabırla ve namazla Allah’tan yardım dileyin, muhakkak ki, Allah sabredenlerle beraberdir.”

Ahlaklı ol. Adaletli ol. Liyakatli ol. Emanete sahip çık. Yararlı işleri yap; faydasız, zararlı olanları terk et. Bilmediğin konularda bilenlere sor. Unutma her zaman daha iyi bilen biri vardır. Helal ye, helal yedir. Gayretli ol, çalış.

Katı kayalardan öylesi vardır ki içinden ırmaklar fışkırır. Kayalardan bazıları da Allah’a olan saygısından aşağı yuvarlanır. Ancak, nankör inkârcıların kalpleri, kayalardan daha da katı, daha da duyarsız, daha da merhametsizdir. İşte bu nankörlerle savaş!

Sabır, eylemsizlik içinde bir bekleyiş değil, gayretin içinde parlayan ümittir. Sabredenler harekete geçen, çok çabalayan, elinden geleni yapan yüksek ruhlu kimselerdir.

Her şeyin düzelebileceğine inan! Her şeyi düzeltebileceğine inan! Bir gün her şeyin biteceğine de inan! Sana inanmayan cahiller sonunda pişman olacaklardır inan! Onun için her daim doğruyu söyle!

Sadakat iki kanatlıdır bir tarafı sabır diğer tarafı sevgidir. Sevgiyle sabır beslenir. Toprağa düşen her tohum sabırla gizlenir ve sevgiyle büyür.

Bazen çabalarının, bazen değer verdiklerinin, bazen de kendi yanlışlarının enkazında kalırsın, en ağırı da çabaların ve değer verdiklerin sebebiyle imtihan olmandır ama sabırla yürüyene umulmadık yollar, beklenmedik kapılar açılır.

“Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.” atasözü, iyi insanlarla beraber olmanın önemini vurguladığı gibi zararlı insanlarla hem dem olup sohbet etmenin tehlikelerine de işaret etmektedir.

ALLAH der ki; “Ey kulum senin acıları bende görüyorum, kulun görmesine gerek yok. Seni büyük sınava soktum, sabret ki, mükâfatı büyük olsun.."

Zakir Tercan

YAZARLAR