Rauf AYDEMİR / GAZİBEYOĞLU AGRA


Sönen umutlara ışık: Devlet Bahçeli

Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli sönen umutlara ışık, kırılan gönüllere merhem, yaratılan mağdurlara hami, olarak Rabbim ona sağlıklı uzun ömürler versin.


Seçimler, siyasi partilerin veya şahısların seçim sathına gelene dek ortaya koydukları performans, halka dair yapıp ettikleri, girdikleri gönül, aldıkları dua veya bedduaların , geleceğe dair millete vaadettiklerinin sandıklara yansıması olarak özetlenebilir.

Yani bir parti, grup veya şahıs daha seçimler başlamadan evvel, sonuçların sandıklara nasıl yansıyacağını az çok bilir, çünkü kendilerini bilirler.

Bir de kendilerini bilmeyenler vardır.
Daha seçim sathına girilmeden evvel iki ayrı senaryo yazarlar ve seçimler boyunca bu iki senaryonun argümanlarını biriktirirler.

Galibiyet senaryosu kolaydır. Galibiyetin bütün parsasını kendilerinde görür, bu galibiyetten hiçkimseye zırnık da olsa pay vermezler.

Bu kendini bilmeyenler için en yakınlarındakileri harcamak, onları yok saymak ve seçim mağlubiyetinde argüman olarak kullanmak o kadar kolaydır ki, şaşırır kalırsınız.

Dün sahadan kovdukları, selam vermedikleri, linç ettikleri, adam yerine koymadıkları ne kadar insan var ise, seçim mağlubiyetinin temel unsurları oluverirler.

Bu kendini bilmeyenlerin VİCDAN AYNALARI yoktur. Asla kendilerini sorgulamazlar. 

Mağlubiyet denilen acı şuruptan bir damla olsun içmezler de, başkalarına galon, galon içirirler.

Makam, ikbal sahibi bu bir kısım kendini bilmezler için, suç piçtir, hata kendilerinden azade, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet kendilerinin dışında hemen herkes için biçilmiş kaftandır.

İşgal ettikleri makamlar onlar için, dünyalık tutmak, nam salmak, “çal davulcu, fırsat ele bir geçer” makamından eyyamcılık yapmaktır.

Bunların kim olduklarını herkes bilir, ancak yaşanan ve yaşatılan garabet hallere muhatap olmamak için seslerini çıkaramazlar.

Nihayet seçimler sonuçlandığında, ak ile kara ortaya çıktığında, iki senaryodan biri “Makama” sunulur ve bir sonraki seçimlere saha gerçeklerinden uzak senrayolarla gidilir. 

Bir kısır döngü böyle döner, döner, döner!

 


 

Allah’a şükürler olsun ki, Milliyetçi Hareket Partisinin geleceği görebilen, yanmadan söndüren, yıkılmadan ayakta tutan ufku geniş, basireti sağlam, feraseti çağlar üstü bir lideri var, Bilge lider Sayın Dr. Devlet Bahçeli’si var.
Her nefeste devlet, her nefeste millet diyen Bilge liderimizi hakkıyla anlayan büyük Türk Milleti var.
Devletimizi, milletimizi kaç kere uçurumun kenarından geri çeviren, muhteşem öngürüleriyle olacakları, olmadan haber veren akıl, şuur, strateji ve analitik yeteneğin zirvesinde dolaşan Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli sönen umutlara ışık, kırılan gönüllere merhem, yaratılan mağdurlara hami, olarak Rabbim ona sağlıklı uzun ömürler versin. Rabbim bizim ömrümüzden alıp ona versin
 

Rauf Aydemir
30 Nisan 2023
MERSİN

YAZARLAR