Halil KAYA / SELÇUKELİ

Tarih: 22.10.2024 23:48

Süreç hızlı ilerleyecek gibi...

Facebook Twitter Linked-in

Sayın Genel Başkanımızın bu gün grupta tarihi bir konuşmayla yaptığı çağrı, DEM tarafından satınalınacak gibi duruyor.

Eğer bir bedel ödenmeden barışı tahakkuk ettirecekse bu sürecin müellifi olan Sayın Bahçeli Türk milletinin bütününün hayır dualarına mazhar olur.

DEM'in eş genel başkanlarından birisi bu gün grup kürsüsündeki konuşmasıyla,Sayın Genel Başkanımızın çağrılarına olumlu yaklaşmış, ancak konuşmasının arasında "demokratik cumhuriyet" beklentisini vurgulamıştır.

Ülkücüler bu "demokratik cumhuriyet" lafını derkenar not olarak bir yere yazsınlar. Süreç hızlı ilerleyecek gibi. Bu derkenar not sağlıklı bir değerlendirme yapılabilmesi için ilerde çok gündeme gelecek…

***

Dokunulmaması gereken sadece Anayasa'nın ilk dört maddesi değil, 66.maddesidir de...

Bunun dışında şimdiye dek değişmemiş neresi kalmışsa diledikleri gibi Anayasa'yı değiştirsinler...

***

"Anadilde Eğitim" talebi de, bunu akıldan geçirmek de, acaba mı diye düşünmek de Türk vatanına ihanettir. Öyle bir sürecin tahakkuku bölünmenin resmileşmesi olur...

***

Üniter bir devlet  oluşumuz ve Türkiye'nin Türklerin oluşunu perçinleyen bir düzenlemenin içindeki sair varyasyonlara itirazımız yoktur.

Benim durduğum yeri ana hatlarıyla bu şekilde ifade ediyorum. Teröristin terörden vazgeçmesini ülke üzerindeki amaçlarından sıyrılmaları kaydıyla da kıymetli bulurum.

Bu manada Sayın Devlet Bahçeli'ye itimatımda bir eksilme de yoktur.

22.10.2024
Halil Kaya


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —