Mehmet Ali GÜNAYDIN / KÖKBÖRÜ


Taksim!

Masum insanlarımızı yitirdiğimiz bu canice saldırılar biliyoruz ki son değil. Adımız gibi eminiz ki düşman uyumuyor, uyumayacak ve bu saldırıların da sonu gelmeyecek.


Dün Taksim’de gerçekleştirilen hain terör eylemi yine yüreklerimizi dağladı. Yine canlarımızı bu kahpe pusu sonunda kara toprağın bağrına yolcu etmek zorunda kaldık.

Şairin de dediği gibi;
Çelik bile sert değil,
Gör ki düşman mert değil.
Ölürüz de dert değil,
Üzer kahpe pusular.

Masum insanlarımızı yitirdiğimiz bu canice saldırılar biliyoruz ki son değil. Adımız gibi eminiz ki düşman uyumuyor, uyumayacak ve bu saldırıların da sonu gelmeyecek. Vatan için can vermek Türkler için tarihin hiçbir döneminde problem olmadı. Bizi derinden yaralayan şey kahpe pusularda masum insanlarımızın katledilmesi. Taksim patlaması da işte bu yönüyle kalleşlik tarihindeki yerini aldı.

Türk iseniz bunun doğal bir sonucu olarak elbette ki düşmanınız olacak. Hem de dostlarınızdan daha fazla. Biz bunun farkındayız. Dün de etrafımız düşmanlarla çevriliydi, bugün de öyle. Muhakkak ki yarın da farklı olmayacaktır. 

Düşmanın varlığı korkutmaz bizleri. Hatta bizi diri tutar ve daha fazla tetikler. Düşman dün Çin’di, sonra Bizans oldu daha sonra da Yunan. Yarın adının ne olacağının ise bir önemi yok bizim için. Ezeli ve ebedi düşmanlarımız ise herkesin malumu. Bunlar çok da değişecek gibi durmuyor. Dünya arenasındaki mücadelemiz onlarla hep sürecek.

Günümüzde dünyayı yönetmek isteyen güçlerin bazı milletçikleri, etnik kırıntıları, terör örgütlerini, çeşitli dini grupları kendi amaçları uğruna taşeron misali kullandıkları ortada. Bunlar aracılığıyla ülkemizin ilerleyişini durdurmak, ülkemizi zayıflatmak ve bölmek istediklerini bilmeyen, kabul etmeyen yoktur herhalde. İşte Taksim’de yaşanan kahpe saldırı da bunun bir yansıması.

Bu çağın Türk çağı olmasını kimse engelleyemez. Türk Milletinin yükelişini hiçbir güç durduramaz. Saldırılar sürer, hainlikler devam eder ama Türk Milleti kutlu yürüyüşünden asla vazgeçmez. Bu yürüyüşün sonunda güçlü ve müreffeh bir ülke, bölgesinde ve dünyada lider olan bir Türkiye, mazlum milletlere kol kanat geren bir devlet, yekvücut olmuş Türk devletleri var. 

Son olarak hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle acılar yaşamamak dileğiyle…

YAZARLAR