Kaan Mehmet TARHAN


Terör destekçileri ve AYM...

Türk Devletinin, Türk Milletnin varlığına düşmanca tavır sergileyenler tüm unsurlarıyla engellenmeli, yasaklanmalı ve cezalandırılmalıdır.


İspanya'da yasaklanan Batasuna, İngiltere'de yasaklanması savunulan Sinn Fein, Türkiye Anayasa Mahkemesi…

İspanya'da ayrılıkçı ETA terör örgütünün siyasi kanadı olarak kabul edilen BATASUNA 2003 yılında kapatıldı. Batasuna, ETA ile bağlantısını reddetse de, ETA'nın yaptığı eylemleri de kınamıyordu. Parlamentoda, terörizme yardım etmek gibi olaylara katılan partilerin kapatılmasına dair yasa kabul edildi. 

23 madde ile partinin örgütle bağlantısı olduğu belirtildi. Bunların arasında siyasi tutukluların partiden aday gösterilmesinden, ETA’nın kimi noktalarda desteklenmesi de vardı. Batasuna kapatılmasının ardından AİHM'ne başvurmuş ancak, AİHM Batasuna'nın yasa dışı ilan edilmesini onaylamıştı. 

İspanya’da ayrılıkçı Bask örgütü ETA’nın ‘siyasi kanadı’ Batasuna partisinin faaliyetini yasaklama kararı, benzer sorunlarla karşı karşıya olan ülkelerdeki tartışmaları da alevlendirme eğilimi yarattı. Kuzey İrlanda’nın bağımsızlığı için savaşan İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu’nın (IRA) siyasi kanadı Sinn Fein’in yasaklanmasını savunanlar da, İspanya’nın İngiltere’ye örnek olması gerektiğini savundular. 

Sinn Fein’in faaliyetinin yasaklanması gerektiğini ve Sinn Fein liderlerine de teröristler gibi sert davranılması gerektiğini savunan çevrelerden muhafazakar, The Daily Telegraph gazetesi de, İspanya’yı örnek göstererek, İngiltere hükümetinin ve Sinn Fein’e farklı davranılmasını hoşgören İngiliz kamuoyunun yumuşak tavrının, “IRA’nın eline verilmiş roketlerden daha güçlü bir silah anlamına geldiği” savundu.

TBMM'de devam eden Bütçe görüşmeleri sırasında şehitlerimizin haberi geldi. Biri hariç parti grupları üzüntülerini ve taziyelerini paylaştı.

Yine biri hariç kürsüye çıkan her milletvekili şehitlerimize rahmet dileyerek terörü kınadı. 

Kınamak şöyle dursun malum partinin bir milletvekili konuşmasına başlamadan önce Demirtaş başta olmak üzere (sözde) tutsak partililerini selamladı.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi yeniden yapılandırılsın veya kapatılsın dediğinde işi goy goya vuranlar bu satırları iyi okusun. 

Yargıtay Başsavcılığı'nın HDP'ye hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden, Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar başta olmak üzere PKK'lı ve FETÖ'cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan Anayasa Mahkemesidir.

Bugün DEM var. Anayasa Mahkemesi daha HDP'yi kapatmamış. Açılan partileri kapatmak görülüyorki çözüm değil. Türk Devletinin, Türk Milletnin varlığına düşmanca tavır sergileyenler tüm unsurlarıyla engellenmeli, yasaklanmalı ve cezalandırılmalıdır.

Fikir ve ifade özgürlüğü anayasal sınırlar içinde olmalıdır. Ancak Anayasa; şeref, vatan, ahlâk ve millî çıkarlar düzeni içinde olmalıdır. 

Bölücü başının heykelini dikmek isteyen fikir, Türkiye'yi bölmek isteyen fikir, aileyi kaldırmak isteyen fikir, milli mücadeleye düşman olan fikir, bebek katilinin serbest bırakılmasını savunan fikir, insanların güneşe tapmalarını isteyen fikir, fikir değildir. Kabul olunamaz, savunulamaz.

''İttifak değil misiniz kapatın'' diyerek meseleyi çarpıtacak olan arkadaşlar için bir ek bilgi de paylaşayım : Siyasî Partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanır.

Kaan Mehmet Tarhan 
23.12.2023

Kaynaklar: Cumhuriyet, NtvMsnbc, H.N.Atsız. Anayasa.gov.tr

YAZARLAR