Ertuğrul SUBAŞI / AHVAL


Türk milli duruşu ve günümüz

Türk milli duruşu ve günümüz


Milli olmak, mensup olduğu milletin değerlerini yaşayıp ve yaşatmak dahilinde ;  Politikaların ve yaptırımların seyrinde, aynı duruşu sergilemektir. Milli olmak, mensubiyetinde bulunduğu milletin kültürel coğrafyasını tahrip etmeye müsaade etmeden, o coğrafya üzerinde kızıl emperyalist çizmeleri yerle yeksan etmektir. Milli olmak; Söylemler ile değil yapılan icraatlar ile geçmişinden kopmadan, geleceği ile uçurum oluşturmadan bir düzeni yaşatmaktır. Milli olmak ; Sosyolojik, İktisadi, Kültürel, Siyasal, Coğrafi başta olmak üzere tüm alanlarda Milletin menfaatini düşünerek hareket etmektir. Milli olmak Milletin kendi değeri üzerinde yoğunlaşmaktır. Asırlardır uygulanan değerler ile harmanlanmaktır. Yeni bir yol çizmeden Var olan değerler ile devam etmektir. Çünkü Milli olan her husus ahlaki değerlerden doğmuştur. Her iki yapı birbirini tamamlamaktadır. Milli olan her husus, ahlaki değerlerin içerisindedir. 

Bir kavim millî dilini sevmeye, milli edebiyatını bu milli dil üzerinde kurmaya başladığı anda kurtuluş vaadini almış demektir. [Ziya GÖKALP] 

Türk Milliyetçiliği ; Her zaman, Yüce Türk Milletinin Milli menfaatleri için hareket eder. Türk Milliyetçiliği her vakit, Türk Milletini muasır medeniyet seviyesine taşımayı gaye edinen, Türk Milletinin kendi değerlerini yaşayan ve yaşatan milletin öz kaynağıdır. Türk Milliyetçiliği ; Milliyetin, Kültürel değerlerini asimile ettirmeden, yozlaşma meyline ihtimal vermeden, Kültürel emperyalizmin karşısında duran demir bir yumruktur. Kadife eldiven içindeki o demir yumruk; Değerleri için her hususu göze alabilecek bir yapıdadır. Milli olmak ; Türk Tarihi ve Türk Edebiyatı ile harmanlanan bir yapının korunmasıdır. Milli olmak ;Türk Milletine ait olanı kucaklamaktır. Milli olmak şovmenlik yapmadan her ferdin benliğine işlemektir. Milli olmak; Batı budalalığı ile vakit kaybetmeyip Türk Töresi ile hareket etmektir. Milli olmak Milletin menfaati için, her şeyden vazgeçmektir. Milli olmak ; Türk Milletini her sahada temsil edebilmektir. Avrupa’nın asimile haline karşı diyoruz ki Biz buz gibi Asyalıyız ve Türk’üz  [H.Nihal ATSIZ]  bu sebeple Her şey Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından şiarı ile hareke etmek Türk Milli Hareketi olan, Türk Milliyetçiliğinin çizgisidir. Türk ve Türklük için yapılan her husus, geçmişten kopmadan özünü ve harsını bilerek hareket etmektir. Ancak bu şekilde milli olunur. Ötesi beyhude vakit kayıplarının ötesine geçmez ve geçemez. 

MİLLİYETSİZLER, AİDİYET VE MİLLİLİK DUYGUSUNU BİLEMEZ

Milli benliğini yitirenler Milliyetsiz bir halin esirleridir. Mankurtlaşan ve kendini yitiren halin ürünleridir. Milliyetinin eylemlerinden ar eden arsızlar; Dünü inkar eden, bugünü yaşayamayan ve dolasıyla yarına hesapları olmayan varlıklardır. Çünkü Ülküsü ve gayesi olmayan Çamurdan farkı olmayan bir varlığın kendisidir. Milli olmak dünü yaşayıp, yarınlara yaşatmayı hedef alır. Öcü misali gördükleri Milli yapı, aslında Komünist ve Emperyalist sistemler için bir hortlak rolündedir. Haçlı Hortlamalarını hayal eden aptallar için Türk Töresinin arşa yükselmesi, elbette korku salacaktır yüreksizlerin göğüs kafesine. Bİr süre sonra, Sekteyi kalp ile netice verir bu hal. 

Milli piyango denilen mendebur hal; Milli değildir. Milli olan her hususta Milletin emeği ve rızası vardır. Milli olan hususlarımız ahlaki değerlerimizdir. İslamiyet evvelinde de aynı husus geçerliydi. Hatta İslamiyet öncesi, yaşadığımız Milli değerlerimiz ; Halen uygulanmaktadır bunun da temeli, Gök Tengri inancımız ve Şamanizm dir. Milli piyango şahısların zevk ve safa hallerinin neticesidir. Burada Piyangonun Milli olmadığını dile getirmek gayretindeyim. Ülkemizde uygulanan her hususun Milli olduğunu belirtemeyiz. Bu sebeple ki Milli Piyango, Milli bir yapı değildir. Millilik piyangonun ve bu türevi hallerin yanından geçmemiştir. Millilik hususiyeti, Özümüzü, benliğimizi, töremizi, adet ve geleneklerimizi, velhasıl kelam TÜRKLÜĞÜN her hassasiyetini yaşamak ve yaşatmaktır. 

Milliyet kavramını bugün Sol ve Marksist güruhlar bilemez. Çünkü yapıları gereği Milliyetin karşıtlığı ile peyda olmuşlardır. Milliyetin ve ferdi hürlüğün karşıtlığı ile türedikleri için Milli ve Milliyet kavramını sadece tribünlere şov için kullanırlar. Siyasal İslam’ın, riyakar budalası olan Badem bıyıklı yer elmaları da bu husustan bihaber durumdadırlar. Aynı rengin lacivert tonlarını yaşayan badem bıyıklı sırıklarda bilemez Milli hususiyeti. Çünkü Millilik; Kavmin ve törenin gereklilikleridir. Millilik bir nizam kavgasıdır. Millilik bir var olma mücadelesidir. Millilik bir sevdanın yankısı ve haykırışıdır. Bu sebeple Milliyet ve Milli olmak kavramını Türk Milliyetçileri idrak eder ve yaşar. Atatürk adı altına Komünizme hizmet eden çakallarda bilemez Milli kavgamızı. Çünkü Türk Milliyetçiliğine düşman olanlar, Yüce Türk Milletinin yaşayış tarzına ve kültürüne elbette düşmandır.

 Milli Eğitim kavgamızın özü budur. Türk Milleti her alanda Milli olmak zorundadır. Bugün Milli olmak bizim için zaruret ve zorunluluk alanı içindedir. Mazereti olmayan bir eylemin ortasındayız. O sebeple Milli Eğitim demek; Türk’ün değerleri ile eğitmek ve eğitilmek demektir. Bozkurdu hor görüp, Ayının ardında yürümek Milli hususa hakarettir! Milliyetsiz bir haldir, Kavmi rettir. Millilik; Türk Milletine ait olan her kültüre sımsıkı sarılmaktır. Hesaba geldiği gibi değil Türklüğün hesabı için ne gerekliyse ona göre hareket etmektir. 

Ne Amerika! Ne Rus! Ne Çin! 

Her şey TÜRK  tarafından! TÜRK İçin! 

YAZARLAR