Muzaffer ÇELEBİ / ÇELEBİCE


Türk Milliyetçi Hareketi

Türk milliyetçi hareketi diğer siyasi hareketlerden, diğer siyasi partilerden bir tanesi değildir.


TÜRK
MİLLİYETÇİ
HAREKETİ

Türk milliyetçi hareketi diğer siyasi hareketlerden, diğer siyasi partilerden bir tanesi değildir. Türk milliyetçi hareketi bütün partileri ve siyasi hareketleri, olmaları gereken sırat-ı müstakim çizgisine çekme mesuliyeti ve şuurunu yüklenmiş bir büyük gönül hareketidir.

Türk milliyetçi hareketi milletin kaderine etki eden her faaliyetin doğru ve yerinde olmasını gözlemleyen ve böyle olması için, bu istikamette gönüllü hizmet ve katkı üreten bir çile hareketidir.

Türk milliyetçi hareketi, her türlü dünyalık beklentisini, mevki makam ünvan hırsını ayaklarının altına almış, dünyaya ilâhi adaleti hakim kılmak suretiyle ebediyeti kurtarma derdine düşmüş çilekeş, ak saçlı, erdemliler hareketidir aynı zamanda.

Öteki siyasi hareketlerin hata ve beceriksizlikleri bizim siyasi şansımızı arttırma noktasında mutluluk verecek zannedilir ama milliyetçiler bu durumu ülke adına kayıp hanesinde düşünüp üzüntü verici olarak değerlendirirler. Rakiplerini dahi doğruya çekmeğe uğraşan bilâ bedel adanmışlık hareketidir Türk milliyetçi hareketi.

Mazluma kucak, yetime ocak, zalime zindan, mağdura vicdan, cahile mektep, şaşkına meşrep, 
azgına edep, düşküne yürek, garibe bilektir Türk milliyetçi hareketi. 06.10.2022

YAZARLAR