Uğurcan KÜÇÜKAĞAOĞLU / GÖNÜLDEN DİLE

Tarih: 05.07.2022 22:19

Türk milliyetçiliği...

Facebook Twitter Linked-in

Her düşüncenin esas aldığı bir insan topluluğu ve o topluluğa yönelik bir ülküsü vardır.

Milliyetçilik, sosyolojik olarak millet varlığını temel alır ve insanlık tarihini de milletler mücadelesi olarak kabul eder.

Genelde milliyetçilik ve özel olarak Türk milliyetçiliği yani Türkçülük, bir dünya görüşü ve düşünce sistemidir.

Türk milliyetçiliği, tercihini Türk Milleti olarak ortaya koymuş ve Türk milletini ilelebet yaşatmayı ve yüceltmeyi ülkü edinmiştir.

Türk milliyetçiliğinin büyük düşünce insanı ve Sosyolog Ziya Gökalp’in ifade ettiği gibi “Türkçülük, Türk milletini yükseltmektir.” Asla ırkçı, kafatasçı, etnik ve dar bir düşünce değildir.

Türk milliyetçiliğinin ülküsü de Türk milletini, kendini tarif eden yani millet yapan bütün kültür değerleriyle birlikte ilelebet yaşatmaktır. Başka bir ifadeyle Türk milliyetçiliğinin ve Türkçülüğün amacı, Türk milletinin ilelebet var olması ve var kalmasını sağlamak, bu milletin onur ve istiklâlini hiçbir değere değişmemektir.

Türk milliyetçiliği, Türk milletinin kimseye uşak olmadan, sömürge muamelesi görmeden, siyasi, ekonomik, ahlaki, kültürel ve ilmi olarak tam istiklâline sahip onurlu bir millet olarak yaşaması ülküsüdür. Bu ülkü, Türk’e ait olan her değere sahip çıkmak, onu savunmak, onları ilelebet yaşatmak ve yüceltmektir.

Türkçüler, Türk milliyetçileri yüce dinimiz İslâm’ı ise asla bir siyasi araç olarak kullanmamış ve tevhit inancı daima varlığının temelini oluşturmuştur. Her Türk milliyetçisi yüce Yaradan’a karşı en samimi bir şekilde inançlarını yaşar, yaşatır ve bunu asla bir gösteriş olarak kullanmaz.

Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk, “Bu memleket, tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır” diyerek milli Devlet’i oluşturan temel yapıyı en güzel şekliyle işaret ederek düşünce sistemi olarak Türk milliyetçiliğini kabul etmiştir.

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Türk milliyetçiliği temeli üzerine milli bir Devlet olarak kurulmuştur. 

Milli Devlet ise kurucu ve sahibi bir tek millet olan Devlet demektir.

Cumhuriyetin kurucularına göre Türkiye de tek millet vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milletidir.

Kurucu irade “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” diyerek bunu çok açık ve seçik bir şekilde ortaya koymuştur.

Türk milliyetçileri, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana çok acılar çekmiş, işkenceler görmüş buna rağmen davalarından ve milli Devlet’e olan inançlarından asla vazgeçmemiş, hep sahip çıkmıştır.

Devlet’in ilelebet var olması ülküsü uğruna mücadele veren Türk milliyetçiliği davasının bütün kahramanlarına selam olsun.

Türk milliyetçileri ve Türk Devlet’i ilelebet var olsun.

Varlığımız Türk varlığına armağan olsun…


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —