Mehmet Ali GÜNAYDIN / KÖKBÖRÜ


TÜRKAV...

Bugünkü köşe yazımızın konusu ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı


Bugünkü köşe yazımızın konusu ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı. Herkesin bildiği kısa adıyla ifade edersek TÜRKAV.  1989 yılında kurulmuş olan TÜRKAV kurulduğu günden bu yana kamuda görev yapan Ülkücülerin buluşma noktası olmuştur. 
Her alanda olduğu gibi TÜRKAV çatısı altında buluşan Ülkücüler de dünden bugüne devlet yapılanması içerisinde çok önemli bir duruş sergilemişlerdir. Bu duruş devletimizin sarsılmaz yapısı için bir sigorta, milletimizin bölünmez bütünlüğü için bir çimento görevi görmüştür. Bu duruş milli devletin temelini, iskeletini güçlendirmiş, Milliyetçi Türkiye’ye giden yola şer odaklarınca döşenen mayınları temizlemiştir.  
Kamuda hainlere, satılmışlara, işbirlikçilere geçit vermemek adına onların karşısında dağ gibi duran TÜRKAV üyeleri bu devletin kolay ele geçirilemeyeceği mesajını dosta ve düşmana defalarca vermiştir. Kamudaki satılmışların bir taktiği olan ‘’Havuç-Sopa’’ denkleminin oyuncağı olmadan unvanları, makamları, kariyeri ellerinin tersiyle bir kenara itip yıldırma, pes ettirme, sindirme politikalarına aldırış etmeden vatan hainlerinin karşısında aşılmaz bir set oluşturmuşlardır.
Zaten ‘’Devletin Asil Evlatları’’ndan da farklı bir tutum ve tavır beklemek abesle iştigal etmek deyiminin tam karşılığı olurdu. Bu tavır ve tutum Lider Ülke Türkiye idealinin habercisi, Büyük Turan Devleti ülkümüzün ise ayak sesleridir. 
Kamuda milli duruş sergileyen personelin varlığının milletimiz açısından ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz diye düşünüyorum. Vatanperver kamu personellerinin ülkemizi nasıl uçurumun kenarından alıp kurtardığını 15 Temmuz’da net şekilde hepimiz yaşayarak gördük.
O yüzdendir ki TÜRKAV’ın ve üyelerinin varlığı devletimize ve milletimize güç vermektedir. Onların varlığı bölünmez bütünlüğümüzün önemli dayanak noktalarından biridir. TÜRKAV geleceğe umutla bakmamızın diğer adıdır. TÜRKAV kamuda düşmana karşı verilen mücadeledeki siper arkadaşlığıdır. 
Bu duruşa ve tavra uygun olarak TÜRKAV vakıf olmanın hakkını da fazlasıyla veren ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak faaliyetler yapmakta, Türk milletine bağlı, vatanını aşk derecesinde seven nesiller ve kadrolar yetiştirmek için gayret göstermektedir. Çeşitli sosyal yardımlara imza atmakta, konferanslar, seminerler, sempozyumlar, paneller vb. düzenlemekte, çeşitli misafirhanelerde öğrenciler ağırlanmaktadır. Sosyal-kültürel ve stratejik konularda araştırma ve incelemeler yapmakta ve bunlar raporlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Adına, misyonuna, tarihine yaraşır ve daha burada sayamayacağımız nice etkinlikler yapmaktadır. 
Son söz;  Yaşasın Devletin Asil Evlatları! Yaşasın TÜRKAV!

YAZARLAR