Bulduk ÖZDEMİR


Türkiye her yerde...

Dünya jeopolitiğinde Türkiye açısından kritik önemli gelişmelere şahit oluyoruz.


Dünya jeopolitiğinde Türkiye açısından kritik önemli gelişmelere şahit oluyoruz. 

Hindistan gazetesine göre Mısır’ın İskenderiye Limanının ülkemize verileceği yazılıyor. Bu gerçekleşirse Doğu Akdeniz de ve Ortadoğu da kartlar yeniden karıştırılıyor demektir.

Artık bölgemizin güvenliğinde ve diğer uluslararası konularda Türkiye belirleyici olacak demektir. İsrail’in soykırımcı hâkimiyeti sınırlanacaktır.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden yuvalanan bölücü ve diğer teröristlerle mücadele farklı bir boyuta taşınacaktır.

Hint Okyanusu ve Kızıl Deniz tarafında 3500 km’lik kıyı sahiline sahip Somali, on yıl süre ile bu kıyıların Türk Silahlı kuvvetleri tarafından korunması yasasını onayladı. Somali de zaten bir kara üssümüz vardı şimdi denizlerde de biz olacağız.

 

 

Bu kıyılar deniz yolu taşımacılığı ve ticareti için stratejik öneme sahip bölgedir. Dünya petrol taşımacılığının ve ticaretinin %25’i bu bölgeden yapılıyor. Somali, Hint Denizi ile Kızıldeniz'i Akdeniz'e bağlıyor. Babül Mendep Boğazı, tam da buradadır.

Yani Asya ile Avrupa’yı denizden bağlayacak yollarda Türkiye olacak. Yıllardır Türkiye’yi kapısında bekleten Avrupa Birliğine giden stratejik yol da artık ülkemiz belirleyici rol oynayacak demektir.

Afrika da çok önemli siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri yol kat eden ülkemiz Asya ve Avrupa’yı bağlayan deniz yolunda da dengeyi sağlayacak stratejik ülke oluyor.

Savunma sanayinde gerçekleştirdiğimiz yerli-milli hamleler, yeni nesil ürünlerimiz ve ülkemizin her açıdan bağımsızlığa uğraşma gayretleri artık meyvelerini veriyor.

21. Yüzyılın “Türk Asrı” olmasının altı değişik ulusal ve uluslararası projelerle dolduruluyor. Türk Asrında asla hamasete yer olmayacağını böylelikle dosta, düşmana gösteriyoruz.

Türkiye bölgemizde ve dünya da stratejik güç olma yolunda azimle, kararlılıkla, zamana uygun projelerle hedefine ilerliyor.

Haberiniz olsun TÜRKİYE geliyor.

YAZARLAR