Şakir DENİZ


Türk'ün ruh çizgisi

Türkün ruhu olmayan, herşey bu millet için, bu coğrafya için, bu devlet için bir beka meselesidir.


Türkün ruhu olmayan, herşey bu millet için, bu coğrafya için, bu devlet için bir beka meselesidir.

Bunu kafamıza küçük harflerle değil, büyük ve kalın harflerle muhakkak kazımak zorundayız. Kazımadığımız müddetçe Pkk , Fetö ve türevleri ne ilk ne de son olarak bu milleti can evinden vurmaya devam edeceklerdir.

Bataklık varsa sinek, sinek varsa sıtma muhakkak vardır. Bu batağın çaresi, temiz suyun gürül gürül çağlayacağı Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletidir.

İlim için lazım olan aklın, din için de lazım olduğuna inanalardanım. Çünkü akla değer vermeyen ümmetlerin sonu cennet değil cehennemdir. Esarettir,

Türk milliyetçiliği çok sorgulandı uğrunda Taş Medreselerde çile çekildi, Allah’a şükür milliyetçilik her sorgunun altından alnının akıyla çıktı.

Tarikatçı olacaksanız Ahmet Yesevi gibi, Yunus gibi, Hacı Bektaş gibi, Tapduk Emre gibi, Ahi Evran gibi Hacı Bayram gibi yerli ve milli olacaksınız yabancı değil. ‘’Gelin canlar bir olalım’’ diyeceksiniz ki sözünüz Adriyatik’ten Çin Seddine bütün bir Türk dünyasında yankılanacak.

‘’Bir kez gönül yıktın ise kıldığınız namaz namaz değildir’’ Diyemiyorsanız susacaksınız.

‘’Dervişlik olsaydı taç ile hırka, biz dahi alırdık otuza kırka’’ 
Türk tarikat ve ulularındaki gibi, millet için, insanlık için çıkacak ortaya.

Bu asil millet için ‘’Bir olalım iri olalım diri olalım’’, "Eline beline diline sahip ol’’, "bölüşerek tok, bölünerek yok oluruz’’ diyen milli şuura sahip olmayı .

‘’İlim beşikte başlar mezarda biter’’
‘’En büyük keramet çalışmaktır’’ diyen mutasavvıflardan  ‘’İncinsen de incitme‘’
‘’Kadınlarınızı okutunuz, kadınları okumayan millet yükselemez’’ Sözünü kim niye söylemiş acaba?

‘’İslam’ın temeli güzel ahlak; ahlâkın özü bilgi; bilginin özü akıldır’’ diyen pirlerden sonra acaba aklı ipotek etmek niye .

‘’Kuvvetini mazluma değil zalime kullan’’ Sözü yerine fırıl fırıl Birilerinin peşinde koşan ‘’Hararet nardadır sacda değil, Keramet baştadır, taç da değil. Her ne ararsan kendinde aramak gerekir.

Türkistan uluları ‘’Padişah huzurunda dahi olsanız Hakk'ı ve hakikati söylemekten çekinmeyiniz’’ diyerek hala aydınlatmaya devam ediyorlar bizleri.
Küresel güçler, gizli ve açık yürütülen  Vahabi selefiyeciliği, cahillik ve yobazlıktan geçinen din tüccarları, Türkün , İslam'ın ilelebet süren varlık mücadelesinde en büyük engellerdir, tehikelerdir…

YAZARLAR