Bulduk ÖZDEMİR


Vatan nedir?

Vatan ciğeri yanan ana babanın dinmek bilmeyen ateşidir.


Bak sosyal medyada gezinti yapıp, vatanmış, bekaymış diye ileri geri yazılar yazan kardeşim,
Önce;
Vatan nedir bilir misin?
Vatan kan değmiş toprak parçasıdır.
İçinde hür ve özgür yaşadığımız vatan bağrında milyonlarca şehidimizin, gazimizin kanı ile harç edilmiştir. Türk Milleti asla başka toplumlara benzemez, vatanın bir çakıl taşı için canımızı veririz.
Senin gibilere rağmen!

***

Vatan aylarca babasını bekleyen çocuğun hasretidir.
Biz; ordu-millet olarak anılan Türk Milletiyiz. Her Türk vatan borcunu şerefle yerine getirir, arkada bıraktıkları için gurur kaynağıdır. 
Bu kutsal görevi yerine getirmek için gideni özlemle bekleyen ana-baba, eş ve çocuk onsuz geçen zaman, sonucunda kutlanacak bir bayram gibidir. 
Asla hayıflanılmaz
***
Vatan bir kadının şehit kocası için döktüğü gözyaşıdır.
Türk olmak zordur bizim coğrafyada, farklı gerekçelerce düşmanlık eden bir hayli çoktur. Vatan görevinde şehit olmakta, çeşitli uzuvlarını kaybetmekte, gazi olmakta vardır. Hayat arkadaşını, çok sevdiğini namusu, şerefi ve bağımsızlığı olarak gördüğü vatanı için şehit olana gözyaşı dökmek eş için asla pişmanlık değil, Kızılırmak’ın, Menderes'in, Aras’ın, Dicle ve Fırat’ın kaynağını oluşturan güçlü debidir.

***

Vatan ciğeri yanan ana babanın dinmek bilmeyen ateşidir.
Gece, gündüz demeden yavrusunun büyüyüp, gelişmesi için her şeyini ortaya koyan ana-baba, öpmeye, sevmeye doymadan vatanın bölünmez bütünlüğü için askere gönderdiği kınalı kuzusunun al bayrağa sarılı tabutunu kucaklaması, öpmesi, gözyaşı dökmesi öyle zamanla sönecek bir ateş değildir.
Yıllar geçse de bu ateş ana-babanın yüreğinde, gururla, özlemle beslenen, harlanan ateş olarak kalır.
Sen; belki bir evlat sahibi olunca bu duyguları anlayabilirsin!

***

Vatan bazen daha doğmadan yetim kalmaktır.
Sevdiğin, zorda ve darda kalınca yaslanacak dağın daha sen doğmadan, tanışmadan, seni koklamadan bu aziz ve kutsal vatan için şehit olmuştur. Doğum gününde, bayram gününde, liseyi, üniversiteyi bitirdiğinde, diplomanı aldığında yanında, bu sevgiyi, gururu paylaşacak bir baban olmayacaktır. Bu acıyı, eksikliği kalbinin derinliğinde hissedersin.
Bu insani bir duygudur ama senin için gururla anacağın, göğsünün üzerinde şerefle taşıyacağın bir madalyadır.
Yetim kalmana rağmen sana ve hepimize bıraktığı bir ve bütün Türk Vatanı artık bizler için evimizdir, anamızdır, babamızdır.
Sen asla yetim değilsin, biz asla yetim değiliz çünkü uğruna canımızdan, sevdiklerimizden vazgeçebileceğimiz bir vatanımız var.
***
Evet; sosyal medyada ahkâm kesen kardeşim derdimi, sitemimi anlatabildim mi?

YAZARLAR