Halil KAYA / SELÇUKELİ


Yeni bir doğruluş için öneriler

31.Mart 'ta biz sadece yerel yönetimleri seçtik elbette... Ama, oluşturduğu sosyolojik ve psikolojik gerçeklik asla gözardı edilmemeli.


31.Mart 'ta biz sadece yerel yönetimleri seçtik elbette...

Ama, oluşturduğu sosyolojik ve psikolojik gerçeklik asla gözardı edilmemeli.

Bu son seçimde oluşan toplumsal algıyı geriye döndürmek meşakkatlidir ama imkansız değildir.

Yeni bir DOĞRULUŞ için ÖNERİLER:

* Kabine behemahal yenilenmeli ve bu kabinede artık mutlaka MHP'li üyeler de yer almalı. Bu ittifaka olan güveni artıracaktır.

* Vakit geçirmeden üst kamu kurumu nitelikli bir "iktisat ofisi" oluşturulmalı. Bu ofisi oluşturan ve küresel algılara katiplik yapmayacak, Türk ve İslam iktisat anlayışını benimsemiş üyeler Ak Parti ve MHP'nin müştereken tespit ettiği üyeler olmalıdır. Unutulmasın, herkesin yerden yere vurduğu B.Albayrak ve Nebati çizgisi çok büyük ekonomik sıkıntılara rağmen 28.Mayıs'ta bize %52'yi getirdi.
Bu ofisin üyeleri ülkeyi nice asırlara taşıyacak bir ekonomi felsefesi oluşturmalı buna da İslam İktisadı ve Türk sosyolojisiyle harmanlanmış TÜRK İKTİSAT FELSEFESİ denilmelidir.
Ekonomi yönetimleri bu felsefeyi hakkıyla icraata dökecek kişilerden oluşmalı.
Bu yeni model ve sistem insanımıza samimi bir yürek ve dille anlatılmalıdır. Samimiyet çok önemlidir, insanımız anlayışla karşılar...

* Bu çizginin sistemde oturuşuna kadar, acilen aileleriyle birlikte toplam seçmen sayısının yarısını oluşturan emeklilerin mağduriyeti ve de uğradıkları adaletsizlık izale edilmelidir. Böyle bir seçmen sayısını yok sayarak Sayın Cumhurbaşkanımızı bir takım rakamlarla yönlendiren kadro bir daha girmemek üzere Başkent'in dışına çıkarılmalı...
Bunun için halen uygulamakta olduğumuz vesayetçi ekonominin doğrularıyla pek bağdaşmayan gerekirse larj usüller kullanılabilir. Ben ülkemizde yeterli kaynak olduğuna inanıyorum.

*Türk insanı misafire ve mağdura karşı şefkatlidir. Ancak bu makul bir süreyle tanımlı özelliktir. Suriyeli sığınmacılar konusu bu çerçevede ele alınmalıdır. Bu konu sığınmacı özelliklerini taşmış, demografik, ekonomik ve asayiş nitelikleri açısından menfi bir sürece evrilmiştir. Son seçimlerdeki oy kayıplarından birisi de bu meseledir. Bu konu samimiyetsiz Ü.Özdag'in daha fazla istismarına terkedilmemeli, çözülmeli, çözüm bir takvime bağlanmalı ve bu takvim vatandaşa resmi tebliğ olarak duyurulmalıdır.

Yapılması mümkün ve zor olmayan tekliflerde bulundum. İnanınız bunlar mahalle kahvesinden üreyen görüşler değildir. Bir tecrübe ile imbiklenmiştir.

4.Nisan.2024
Halil Kaya
SELÇUKELİ(KONYA)

YAZARLAR