Ertuğrul SUBAŞI / AHVAL


YENİ NESİL ÜLKÜCÜLÜK

Ülkücülüğün yenisi, eskisi, şu hali, bu hali olmaz! Ülkücülüğün şu başkan zamanı, bu başkan zamanı olmaz! Ülkücülük kişilerin ve kurumların haline göre şekil almaz.


Her olgu, her kavram, yeni dünya düzenine göre ayarlanmakta. Çağın suyu nereye akıyorsa; bunların arkları da, çarkları da ona göre hareket etmekte. Şimdi koca kafalı ve kıt akıllılar lâl olan dilleriyle bana şunu demesin! Çağın zıttı mı rağbet görmektedir diye. Elbette insani bir zarar vermemek adına bazı olgular ona göre seyir almakta, lakin her hususun yeni nesil usulü olur, ama Ülkücülüğün yeni nesil, yeni düzeni olmaz!

 

 

Ülkücülüğün şu zamanı, bu zamanı olmaz! Ülkücülüğün hareket organize şekline göre, durum değişikliği olmaz!

Siyasi pozisyon, dünyanın düzeni politikayı etkiler onunla benim sorunum yok, ama Ülkücülüğü hiçbir eylem ve durum etkilemez. Türk’ün menfaatine olan her eylemde politik kararların değişimi “ Türk için! Türk’e göre! Türk tarafından” olduğu sürece Ülkücülüğün ve Ülkücülerin de yüzünü güldürür. Çünkü politik eğilim ve çıkış hali Milli menfaatse bu zaten beklenilen ve politik sahanın temelini oluşturan kavram budur. Bu bahsi geçen eylem ayrıdır, Aksiyoner Ruhun özü olan Ülkücülük ayrıdır!

Nerde kalmıştım, Yeni nesil Ülkücülük diyordum.. 

Ülkücülüğün yenisi, eskisi, şu hali, bu hali olmaz! Ülkücülüğün şu başkan zamanı, bu başkan zamanı olmaz! 
Ülkücülük kişilerin ve kurumların haline göre şekil almaz. Ülkücülük sizlerin fiiline göre şekil almaz! Siz Ülkücülükle şekil alırsınız ancak!

Ülkücülük size göre pozisyon değişmez! Siz Ülkücülüğün gerekliliği neyse ona göre pozisyon almak durumundasınız. Girdiği kabın şeklini alanlar, Ülkücülüğü bu kalıpsız ve omurgasız durumla karıştırmış olmalılar. 

Ülkücülük su katılmamış ve eksen kaymalarına maruz kalmamış bir yaşam tarzıdır, bir teslimiyet ruhudur. Ülkücülük nesle yön verendir, neslin ;fikirsel olarak yön verdiği değildir. Nedir bu fikirsel yön? Eksen ve erk kavramlarının baltalanmadan bir adım ileri, çağın Mankurtlaşmasının karşısındaki öz suyudur. Bu öz suya ; suni ekleme yapılamaz. Bu sebeple her daim dediğimiz gibi ;Ülkücülüğün ve Ülkücülerin yeni ve eskisi olmaz. Ya Ülkücüsündür! Ya değilsindir! Ortası yoktur, olmasına müsaade verilmeyecektir. 

Teşkilat ahlakı ve hukuku bellidir. Lider Teşkilat ve Doktrin ile sabittir. Teşkilat bilinci; Liderin etrafında kenetlenerek, hedefe odaklanıp gitmektir. Ülkücülük ve Ülkücüler ile alakası olmayan, tatlısu Milliyetçilerinin muhalif söylemleriyle gazlanıp, fireni patlamış kamyon gibi ilerlemek değildir. Ülkü Ocaklarını ; cinayetle, Ülkü Ocaklarını her türlü karanlık eylemlerle suçlayanların alayının Ülkücülük ile alakaları olmadıklarını biliriz. Bizim Teşkilat hafızamız derindir, Teşkilat hafızamız ; Milliyetçi Ülkücü Hareketin karşısında olanları, yanında görünenleri, yanında olanları çok iyi bilir. Arvasi hocamızın dediği gibi ; Ülkücüler, ülkücülerden ve Ülkücülükten geçinen kim varsa bunun idrakindeyiz. Bu bir iman ve inanç hususudur. Bu Allah Vatan Millet yolunda mücadeledir. Bu mücadelenin gayesinde şahsi ikballer ve deri koltuklar kaygısı yoktur. Velhasıl yeni nesil Ülkücülük diye bir kavram yoktur olmayacaktır. Biz yeni yetme bir yapı değiliz. 1944 tabutluk ile başlayan bu mücadele ruhunun tek tek aşamalarını her seferinde detaylı dile getirip, incelemelerini sizlere yapmıştım. Bu inceleme ve tahliller deliller ve şahitler ile sabit olup ; İnanmadığım hiçbir konuyu yazmadım ve yazmayacağım diyen Galip Erdem şuuru ile kelam ediyorum. Tek kişilik düzensiz ordu misali Serdengeçti cesareti ile sesleniyor ve yeni nesil Ülkücülük, yeni nesil teşkilatçılık olmadığını beyan ediyorum. Türk Milliyetçiliği çağlara yön verir, çağın Kültür kaymasına göre şekil almaz ona şekil verir. Bu konuyu idrak edemeyenler “Eski kafa “demektedir. Bunun adı eski kafa değil “Teşkilat Ruhunu kaybetmemektir”. 

Dava bize, şöhret size öyle mi! Teşkilat emeği bize, Teşkilat edebiyatı size öyle mi! Yalın ayak koşturmak bize! Paçaları kirlenmesin diye teşkilatın üzerine basmak size öyle mi! Lider Devlet Bahçeli emri talimatı bize, işinize gelmeyende farklı kulvarda dansözlük yapmak size öyle mi! 

Yeni nesil Ülkücülük yoktur! Yeni nesil başkanlık yoktur! Biz halen Başbuğun inşa ettiği Ülkücü şuur ve Liderin emrinde bir büyük teşkilatız. Türk Milliyetçiliği bellidir, Türk teşkilatçılığı bellidir. Filozof kesilip uydurma eklemeler yapılmasın. Ülkücü Milliyetçi Hareket Turan yüreklilerin ordusudur. Kadını ve erkeğiyle İ’la-yı Kelimetullah için ;
Tanrı Türk’ü korusun ve Yüceltsin! 

Ertuğrul SUBAŞI

YAZARLAR