Anayasa Mahkemesi’ne politik saflaşmada yer almama çağrısı

Verdiği karalarla tartışmaların odak noktası olan Anaysa Mahkemesi’ne politik saflaşmada yer almama çağrısı yapıldı.

Anayasa Mahkemesi’ne politik saflaşmada yer almama çağrısı
HUKUK 28.10.2021 14:42:00 0

ANKARA (üçüncüsayfahaber)  - Verdiği karalarla tartışmaların odak noktası olan Anayasa Mahkemesi’ne politik saflaşmada yer almama çağrısı yapıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi’nin bir süper temyiz mahkemesi olmadığını ifade ederek şöyle dedi:  
“Bireysel başvuru ile temel insan hakları ihlallerinin önlenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne verilen yetki, mahkeme kararlarına yönelik bir denetim mekanizması değildir.
AYM bir süper temyiz mahkemesi değildir. Politik saflaşmada yer almamalıdır.”
DEVLET BAHÇELİ DE UYARMIŞTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Salı günkü grup toplantısında yaptığı uyarıda şunları söylemişti:
"Anayasa Mahkemesi öyle bir hale gelmiştir ki, nerede bir hain, nerede Türkiye’nin kuyusunu kazmak için faal halde bulunan bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır.
Dağda sözde hak aradıklarını söyleyen caniler, maalesef Anayasa Mahkemesi’nin açılan kapısından rahatlıkla içeri girmişlerdir.
Sorarım sizlere, Anayasa Mahkemesi kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun?
Şehitlerimizin kana bulanmış haklarını eğer imkan olsa Anayasa Mahkemesi’nin asla umursamayacağını, bunu bilmek için de kahin olmaya gerek bulunmadığını herkes görmeli ve idrak etmelidir.”


YAZARLAR