Mehmet Ali GÜNAYDIN / KÖKBÖRÜ


Yarım Türkler!

Onlar milletimizin Kızılelmalarına karşı bir yabancı gibi uzaktırlar. Onlar milli meselelere karşı duyarsızdırlar.


‘’Yarım hekim candan, yarım hoca dinder eder.’’ demiş ulu atalarımız. 

Ne kadar da doğru bir tespit. Bir o kadar da uyarıcı ve yol gösterici. İşinin, unvanının hakkını veremeyenler her zaman yarardan çok zarar verme riskini daha fazla taşır. Bazen bu zararlar ölüme, yok oluşa, son buluşa, özünden kopuşa neden olabilir.

Peki ya yarım Türkler? Onlar neye neden olur? Onlar da vatandan eder. Memleketin batışına, devletin yıkılışına, bölünmeye, milletimizin felaketine yol açar. 

Milli benlikden uzak, milli şuurdan bihaber, milli kültürü özümsememiş, milli ülküleri benimsememiş yarım Türkler en büyük zararı mensubu oldukları aziz milletimize veriyorlar. 

Bu tipler ülkemizi ilgilendiren dış politika konularında doğru yerde durmayı beceremezler. Milli güvenliğimizi yakından ilgilendiren iç meselelerde doğru bir duruş sergileyemezler. Milli kültürümüzü yaşatmak yerine kültürümüze zarar verecek eylemler içerisinde bulunurlar.

Onlar milletimizin Kızılelmalarına karşı bir yabancı gibi uzaktırlar.
Onlar milli meselelere karşı duyarsızdırlar. 

Kültürel yozlaşma Onların umrunda değildir. Küresel ve bölgesel tehditleri dikkate almazlar. Ülke sorunlarıyla ilgilenmezler. İdealleri yoktur. Uğruna ölünecek kutsal fikirlere sahip değillerdir. 

Onlar ne başkalarını düşünür, ne içinde yaşadığı toplumu önemser ne de mensubu olduğu millet için bir şeyler yapar. Onlar sadece kendilerini düşünür. Kendi dünyevi zevklerinin peşinden koşarak ömürlerini tüketirler.

Tarihin her döneminde yarım Türkler’e rastlamak mümkün. Hunlar döneminde de varlardır, Selçuklular döneminde de. Osmanlı döneminde de Onlara rastlamaktayız ne yazık ki günümüzde de. Aslında rastlamaktan da öte bu çağda yarım Türkler sayıca oldukça fazla. Oransal büyüklükleriyle doğru orantılı olarak da yıkıcılıkları da hayli derin ve sarsıcı. Türklükten tamamen kopmuş, kendi milletine yabancılaşmış, özünden uzaklaşmış olanlarla ilgili elbette içimizde bir umut taşımıyoruz ama tarihin her döneminde yarım Türkler ile ilgili içinde umut besleyenler elbette olmuştur. Onların bir gün hatalarından döneceği, milli mücadelede yerlerini alacağı, milletimizin yanında saf tutacağı ve milli meselelerle ilgili daha duyarlı olacakları umut edilir. Bu devrin yarım Türklerinin de nasıl bir yol izleyeceğini yaşayıp göreceğiz.
Son olarak yarım Türkler’e Atsız’ın sözüyle seslenmek istiyorum; ‘’Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir!’’

YAZARLAR